Wetenschappelijk onderzoek

De laatste decennia is er door verschillende wetenschappers onderzoek uitgevoerd naar de effecten die daglicht en natuur op de mens hebben. Het is aangetoond dat een tekort aan daglicht kan leiden tot winterdepressies of een mildere vorm daarvan de “winterdip”. Onderstaand een aantal citaten van gerenommeerde onderzoekers.

  • Elizabeth Donoff, Editor at Architectural Lighting magazine:

“Only in the past 10 years have modern science and medicine started to recognize light’s critical impact on human biology in myriad health-related issues now indicative of our 24-hour culture.”

  • dr. A.E. (Agnes) van den Berg, bijzonder hoogleraar Beleving en waardering van natuur en landschap Wageningen Universiteit en Rijksuniversiteit Groningen:

“Een klein beetje natuur is al goed tegen stress. Je hoeft geen uitgestrekte wildernis te zien om rustig te worden, een foto van een boom is genoeg.”
“Voor het welzijn van mensen is natuur in en om de woning, hoe klein soms ook, belangrijker dan een groot natuurgebied ver weg. De stress stapelt zich niet op maar kan direct worden afgereageerd, waardoor mensen uiteindelijk gezonder en gelukkiger blijven.”

  • Ivy Cheung, a doctoral candidate in the Interdepartmental Neuroscience program at Northwestern University in Chicago:

“Daglicht op werkplek maakt gezonder”. Mensen die werken op een plek met veel
daglicht slapen langer, bewegen meer en hebben een hogere kwaliteit van leven dan werknemers op een kamer zonder ramen, Lees meer over dit onderzoek…

Indien u contact met ons opneemt, kunnen wij u een uitgebreid overzicht van wetenschappelijke onderzoeken met betrekking tot de effecten van daglicht en natuur sturen.