Health care

Toepassingen in de Health care

Een belangrijke factor in de zorg en ziekenhuizen is het creëren van een zogeheten Healing Environment. Een Healing environment is een omgeving waar mensen (patiënten èn personeel) zich prettig voelen en waar ze minder stress ervaren. Door minder stress en pijn heeft de patiënt minder verdoving en pijnmedicatie nodig en herstelt aantoonbaar sneller met minder complicaties. Personeel werkt prettiger, maakt minder fouten en een fijne werkomgeving trekt eenvoudiger nieuwe medewerkers aan. Vele verschillende aspecten zijn van belang bij de creatie van een Healing Environment. Drie daarvan zijn daglicht, uitzicht en natuur.

De energiezuinige en antibacteriële Deco DayLight LED daglicht systemen hebben een positieve invloed op de beleving en daardoor op het welzijn en de gezondheid van de mensen die in de zorg en ziekenhuizen verblijven of werken. Zij kunnen gemonteerd worden op iedere wand en ieder plafond (ook in verlaagde systeemplafonds), in bijvoorbeeld patiëntenkamers, behandelkamers, wachtruimtes, receptieruimte, MRI bunkers, intensive care en verkoever ruimtes.

Je kunt ook ouderen een steuntje in de rug geven door ze overdag in helder verlichte ruimtes te laten verblijven. De biologische klok, en daarmee veel andere processen in het lichaam, gaan beter functioneren. Zo zijn ouderen overdag alerter en actiever waardoor ze ’s nachts beter slapen. Er zijn ook aanwijzingen dat daardoor de activiteiten van het dagelijks leven minder snel achteruitgaan. Denk aan zelfstandig naar de wc gaan, aankleden en eten.

De Deco DayLight daglicht systemen hebben in tegenstelling tot systemen van andere aanbieders, een lichtafgifte van meer dan 10.000 Lux zonder fotopaneel en meer dan 4000 Lux, gemeten op de witte wolken van het geplaatste fotopaneel.

Daardoor leveren de Deco DayLight systemen o.a. een belangrijke bijdrage in de zorg en ziekenhuizen:

  • de beleving van een echte daglicht ervaring;
  • de verbetering van het bioritme, gezondheid en herstelvermogen van patiënten;
  • sterke vermindering van stress en angsten;
  • sterke verbetering van waak-/slaapritme, concentratievermogen en activiteit overdag;
  • verbetering van welzijn, balans, stemming en levenskwaliteit van patiënten en medewerkers;
  • vermindering van werkdruk bij verzorgend personeel;
  • reductie van het aantal ligdagen en de zorgkosten;
  • aanzienlijke verhoging van de kwaliteit en imago van de zorginstelling.

KANTOREN & BEDRIJVEN

LEISURE & WELLNESS

RETAIL